Subvencije

Treći javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava

Treći javni poziv za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava – izgradnju objekata i kupovinu nove mehanizacije i opreme, osim investicija u nabavku novih traktora. Raspisan je danas i rok za podnošenje zahteva za odobravanje prava na podsticaje je od 1. novembra 2018. godine do 9. januara 2019. godine.

Visina podsticaja iznosi od 60 odsto do 80 odsto, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik, da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području i da li se investicija odnosi na upravljanje otpadom i otpadnim vodama.

Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća i povrća i ostali usevi (određene vrste žitarica, uljarica i industrijskog bilja).

Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća i sektoru ostalih useva mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 evra.

Predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme, mašina i mehanizacije, osim investicija u nabavku novih traktora.

Po ovom Javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od 3.015.976.278,00 dinara dinara, u skladu sa Pravilnikom i posebnim propisom koji uređuje raspodelu podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ovde možete preuzeti

Javni poziv pogledati – ovde

Obrazac 1 – Zahtev za odobravanje projekta pogledati – ovde

Prilog 1 pogledati – ovde

Prilog 2 pogledati – ovde

Prilog 4 pogledati – ovde

Prilog 5 pogledati – ovde

Zahtev za odobravanje isplate IPARD podsticaja za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava pogledati – ovde